<![CDATA[SISARUSPOHJAN ALUEEN VESIOSUUSKUNTA - BLOGI]]>Wed, 07 Jul 2021 15:28:10 +0300Weebly<![CDATA[HUH HELLETTÄ!]]>Sun, 04 Jul 2021 08:48:28 GMThttp://sisaruspohjanalueenvesiosuuskunta.fi/blogi/huh-hellettaKesä on nyt ehkä kuumimmillaan ja sääennusteet lupaavat ennätyksiä hipovia hellejaksoja. Pitkään jatkuva kuuma jakso verottaa myös vesivarantoja.
 
Pumppaamoidemme vesivarannot ovat alkaneet vähentyä.

Osuuskuntamme käytössä oleva vesi on suoraan riippuvainen sadekertymien määristä. Asiakaskuntamme koostuu sekä vaki- että loma-asunnoista järvien läheisyydessä.
 
Vesiosuuskuntamme vesi on monille se ainoa juomaveden lähde.
 
Erityisesti hellejakson aikana vettä on tärkeää käyttää harkiten. Vesivarannot saadaan riittämään parhaiten, kun:

  • Käytetään vettä vastuullisesti ja suljetaan hana aina, kun mahdollista.
  • Pidetään huoli omien vesilaitteiden sekä -mittariston toiminnasta.
  • Pestään matot yleisillä matonpesupaikoilla.
  • Kastellaan puutarhaa muulla kuin juomavedellä.
  • Pestään auto pesulassa.
  • Pulahdetaan uimaan järveen.
 
Tavoitteena on turvata vesiosuuskunnan kaikille asiakkaille riittävä ja laatuvaatimukset täyttävä talousvesi. Tähän tarvitaan Sinun apuasi ja toimia käytännössä. Meneillään oleva hellejakso asettaa konkreettiset haasteet käytössä olevien luonnonvarojen suhteen.
 
Käytäthän vettä harkiten.
]]>
<![CDATA[TIEDOTE: Vesivuodot kevät-kesä 2021]]>Thu, 01 Jul 2021 21:00:00 GMThttp://sisaruspohjanalueenvesiosuuskunta.fi/blogi/tiedote-vesivuodot-kevat-kesa-2021Kuva
Kevään ja alkaneen kesän aikana verkostossa olevia vesivuotoja on etsitty useaan kertaan. Tästä johtuen vesiosuuskunnan alueelle on jouduttu antamaan useampia, muutamien tuntien mittaisia vedenkäyttökieltoja. Ne ovat ajoittuneet pääosin aamuyön tunteihin. Vedenkäytön tilapäinen lopettaminen helpottaa ja nopeuttaa suuresti etsintätyötä. Kaikki etsintäpartiossa olevat ja tehtävään saatavilla olevat henkilöt hoitavat tehtävää oman työnsä ohella.
 
Kuluneen kevät- ja kesäkauden aikana pumppaamoiden hälytykset ovat johtaneet kolmen vesivuodon löytymiseen. Kaksi vesivuotoa oli asiakkaiden laitteistoissa ja yksi vesiputkirikko aiheutui konekaivuun johdosta. Pumppaamoiden laitteisto on kunnossa ja ne ovat jatkuvassa tarkkailussa.
 
Tällä hetkellä vesijohtoverkostossa ei ole havaintoa vesivuodoista.
 
Vesiosuuskunnan pumppaamot lähettävät hälytyksen aina, kun laitteisto on käynyt tauotta kymmenen tuntia. Jokainen hälytys on viite vesivuodosta jossain päin laajaa, yhteistä verkostoamme. Hälytykset tarkistetaan järjestelmällisesti. Tavoitteena on minimoida rajallisten vesivarantojen valuminen hukkaan. Työn onnistumisessa kaikkien osuuskunnan jäsenten yhteistyö on merkittävässä roolissa.
 
Hälytyksen tullessa vesivuotoihin liittyvät etsinnät aloitetaan mahdollisimman pian. Tästä johtuen varoaika voi toisinaan tuntua lyhyeltä. Vedensaannin takaamiseksi nopeat toimet ovat kuitenkin tarpeen. Mahdolliset vedenkäyttökiellot pyritään jatkossakin toteuttamaan vuorokaudenaikana, jolloin vedenkäyttö on muutoinkin vähäistä.
 
Lämmintä kesää kaikille!​

]]>
<![CDATA[TILINPÄÄTÖS JA TOIMINNANTARKASTUSKERTOMUS 1.1.-31.12.2019]]>Tue, 04 Aug 2020 21:00:00 GMThttp://sisaruspohjanalueenvesiosuuskunta.fi/blogi/tilinpaatos-ja-toiminnantarkastuskertomus-11-31122019
Tilinpäätös_2019_Sisaruspohjan_alueen_vesiosuuskunta.pdf
File Size: 196 kb
File Type: pdf
Lataa tiedosto

Toiminnantarkastuskertomus_1.1.2019_-_31.12.2019_0007.pdf
File Size: 506 kb
File Type: pdf
Lataa tiedosto

Toimintakertomus_2019.pdf
File Size: 739 kb
File Type: pdf
Lataa tiedosto

]]>
<![CDATA[TERVETULOA SEURAAMAAN SISARUSPOHJAN ALUEEN VESIOSUUSKUNNAN BLOGIA!]]>Sun, 02 Aug 2020 21:00:00 GMThttp://sisaruspohjanalueenvesiosuuskunta.fi/blogi/tervetuloa-seuraamaan-sisaruspohjan-alueen-vesiosuuskunnan-blogiaSisaruspohjan alueen vesiosuuskunnan kotisivut ja blogi on avattu uudessa osoitteessa: http://sisaruspohjanalueenvesiosuuskunta.fi

Tälle sivustolle päivitetään osuuskunnan viralliset tiedotusasiat. Esimerkiksi vesivuotoihin ja vianetsintöihin liittyvät viestit toimitetaan osakkaille edelleen tekstiviestein. Olettehan yhteydessä osuuskunnan hallitukseen matalalla kynnyksellä :)

Puhdas vesi on meille kaikille tärkeää. Käytetään sitä yhdessä vastuullisesti.
]]>